Omgeving

English

Mavrata ligt ongeveer 10 minuten rijden naar het strand van Katelios. We raden u aan een auto te huren en adviseren dat te doen bij Venus Rental. Als u aangeeft dat u het huis van ons huurt krijgt u een interessante korting. De gehuurde auto staat voor u klaar op het vliegveld, waar u de auto vlak voor vertrek ook weer achterlaat.

Bijzonder aan ons huisje is de ligging in een Grieks dorp net buiten het echte toeristische gebied. Het is heerlijk om in de avond op het terras te zitten en te genieten van de rust en de sterren. Het is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen. Het ligt aan de rand van het dorp Mavrata en als u het zandpad omhoog loopt bent u in drie minuten in het dorp. Daar loopt u recht tegen de plaatselijke slager op, met een echte winkel van Sinkel. In de zomer kunt u bij hem op het terras een simpele maaltijd eten.

Op ongeveer 15 minuten lopen bevindt zich een grill restaurant, dat het gehele jaar open is. Je kunt er heerlijk eten voor weinig geld. Ook buiten het seizoen vind je in het restaurant de authentieke gezelligheid van de locale Grieken. In het binnenland van Kefalonia kun je prachtige fietstochten maken.