Eiland

English

Kefalonia is het grootste eiland van Ionische archipel. Het is een eiland vol tegenstellingen, die het een eigen schoonheid verlenen. Het rijke en vruchtbare Kefalonia staat bekend om zijn rode en witte wijn, de Robola, zijn honing en witte kaas Myrzithra.

Het eiland heeft veel paradoxen. In Katavothres stromen dagelijks duizenden liters zeewater onafgebroken in een scheur in de aarde en verdwijnen er simpelweg. Na een jarenlang onderzoek is gebleken dat dit water ondergronds het eiland passeert en weer aan de oppervlakte komt in het meer van Melissani.

Kefalonia heeft een eigen vliegveld (9 km ten zuiden van Argostoli en 21 km van het huis). In de zomermaanden vliegen chartervluchten vanuit Amsterdam in een combinatievlucht met een ander eiland op de luchthaven van Kefalonia. De luchthaven (Argostolio) heeft een landingsbaan en wordt door de International Air Transport Association (IATA) aangeduid met luchthavencode EFL. Er is een binnenlandse vlucht via Zakynthos naar Athene. Bootverbindingen zijn er vanuit Argostoli en Poros met Kyllini (Peloponessos), vanuit Fiskardo (ook naar Lefkas) en Sami naar Ithaki, vanuit Sami naar Korfoe en Patras (Peloponessos) en vanuit Pessada naar Zakynthos. Per bus kunt u gemakkelijk de grotere plaatsen in het oosten en het noorden van het eiland bereiken.

Naast Kefalonia ligt het kleinere eiland Ithaki. Leuk om een dagtochtje heen te maken. De hoofdstad Argostoli heeft 7.500 inwoners en is helemaal herbouwd na de verwoestende aardbeving in 1953. Argostoli heeft een centraal gelegen plein met gezellige terrasjes.