Tips

Katelios  (vertaald: ‘onder de olijfbomen’)
Katelios is het meest nabijgelegen strandplaatsje. Met de auto bent u er in 5 minuten. Het bestaat uit een hoger gelegen deel ano Katelios en een lager gelegen deel meteen aan de kust, kato Katelios. In het dal van Katelios zijn diverse zwembaden die u geheel vrij kunt gebruiken. Ook vindt u er een aantal supermarktjes en natuurlijk een ruim aanbod restaurants. Katelios heeft ook een sympathiek strand. Voor een heel bijzonder strand moet u iets meer doen.

Strand, Koroni

Voor een heel bijzonder strand moet u iets meer doen. Om dit strand te bereiken moet u een autorit maken van ca. 15 minuten. Door de recent verharde weg is de pittige afdaling goed te doen. Halverwege de afdaling komt u langs een kleine uitspanning voor hapjes en drankjes. Zeer aan te bevelen in combinatie met een schitterende zonsondergang!

Strand, Kaminia
De naam Kaminia is afkomstig van de steenovens die hier ooit hebben gestaan. Paralia Kaminia is een breed zandstrand dat zich uitstrekt vanaf Katelios tot aan Skala. De zeeschildpadden leggen er hun eieren. Vrijwilligers van de Turtlewatch zijn actief om de eieren veilig te stellen. U bereikt dit strand door richting Skala te rijden. In het eerste dorp dat u tegenkomt Ratzakli, neemt u de weg naar beneden, richting strand.

Schildpadden
De zeeschildpadden die op Kefalonia en Zakinthos hun eieren leggen kunt u vaak in levende lijve bewonderen in de haven van Argostoli. Vlak bij de vissersboten hebben de schildpadden een aangename hangplaats en doen zich te goed aan de vissen die  overboord gegooid worden.

Melissani

Ondergronds meer, met prachtig blauw water. Een deel van het plafond is ingestort, waardoor er een spookachtig meer met donkerblauw water is ontstaan. Het water gaat via twee onderaardse gangen vanuit Katavothri (noordwestelijk van Argostoli) naar de grot van Melissani aan de weg van Sami naar Agia Efimia. Voorheen werd de kracht van het water gebruikt om molens te laten draaien, waarvan nog een exemplaar te zien is. De grot van Melissani kan dagelijks per boot worden bezocht van 8.00-18.00 uur.

Drogarati
Druipsteengrotten. Deze grotten liggen aan de weg van Sami naar Argostoli ten zuiden van Sami. Het is een enorme kamer vol stalagmieten, die o.a wordt gebruikt voor concerten. Je kunt de grotten dagelijks bezoeken van 8.00 – 18.00 uur.

Myrtos
Een van de mooiste stranden van Griekenland. Goed te combineren met een uitstapje naar Assos en Fiskardo.

Myrtos Beach

Myrtos Beach.

Petani beach
Mooi zandstrand als Myrtos maar veel minder toeristisch.

Argostoli

Deze hoofdstad van Kefalonia is een moderne stad en ligt bijzonder fraai aan een baai. Het archeologisch museum (openingstijden alles dagen van de week 8.30-15.00 uur, behalve maandag) heeft een aantal interessante vondsten uit graven uit de Mykeense tijd: wapens, sarcofagen, sieraden, gouden munten en werktuigen. De vondsten zijn overal op het eiland gedaan, maar vooral in Kolokata, Metaxata en Mazakarata. In de stedelijke bibliotheek (Korgialenios) vind je vele klederdrachten, oude interieurs en een aantal oude iconen (dagelijks geopend van 10.00-12.00 en van 18.00-21.00 uur, zon- en feestdagen gesloten). Ten zuidoosten van de hoofdstad liggen de resten van de antieke stad Krani (delen van een stadsmuur, altaar en een tempel). Aan de waterkant heb je een mooi uitzicht op de Drapanosbrug (1813).

Agios Andreas
De vroegere hoofdstad van Kefalonia. Je vindt nu nog een prachtig middeleeuws kastro (Agios Georgios met gracht en brug) en ruines van huizen en kerken. Vanaf de 300 meter hoge top heb je een fantastisch uitzicht . In de directe omgeving staat ook het klooster Agios Andreas met fresco’s en 16e eeuwse iconen.

Assos
Badplaats met een 16e eeuws Venetiaans kastro. Het kastro moest het eiland verdedigen tegen zeerovers en werd later gebruikt als Griekse gevangenis. Assos is een charmant vissersplaatsje met zandstrandjes, witte huizen en een mooie kade.

Fiskardo

Havenplaatsje in het Noorden van het eiland. Hier staat nog genoeg overeind, gedeeltelijk herbouwd, om een goede indruk te krijgen van de prachtige Venetiaanse stijl die het eiland vóór de aardbeving had.